Uskoro će se u knjižarama pojaviti četvrto izdanje „Svetogorskog kuvara“ Onufrija Hilandarca, kojim želi da približi i dočara Svetu Goru svima koji nisu u mogućnosti da je posete.
Godinama pripremajući monašku hranu u skladu s drevnim hilandarskim recepturama, otac Onufrije je posvećeno istraživao i raznovrsnost trpeze drugih monaških zajednica na Svetoj Gori. Diveći se istovremenoj jednostavnosti pripreme, bogatstvu ukusa i okrepljujućoj snazi svetogorskih jela, upijao je i doživljaje i znanja koji su se prelili izvan granica kulinarskih iskustava i pretvorili se u otkrića detalja iz života svetogorskih monaha koje je preneo u ovaj jedinstveni kuvar.
Priče iz istorije Svete Gore i monaške svakodnevice upoznaće nas s malo poznatim odlikama atoske kulture, a više od 140 izuzetno lako primenjivih recepata i stotine fotografija načinjenih specijalno za potrebe knjige otkriće nam univerzalno primenjive principe svetogorske ishrane koji predstavljaju osnovu zdravog života i unutrašnjeg zadovoljstva.
Nesvakidašnja knjiga koja duhovitim pripovedanjem u jedinstvenu celinu sažima istoriju i svakodnevicu Svete Gore, otkrivajući bogatstvo ukusa kao jedno od skrivenih blaga ovog mističnog sveta.
(без вредности)
Najčitanije
Nova izdanja u Laguni
1. 1. 1970.
O romanu „Pačinko“ u okviru Laguninog književnog kluba uživo na Instagram profilu Lagune
1. 1. 1970.
Promocije romana „Tri hleba nasušna“ Slavice Mastikose u Beogradu i Kovinu
27. 5. 2024.
Preminuo srpski pisac Milovan Vitezović
1. 1. 1970.
Počeo je prvi Palilulski sajam knjiga
24. 5. 2024.